Ћир > Пошта > О пошти > Пошта данас

Пошта данас

Предузеће за поштански саобраћај Републике Српске а.д. Бањалука, основано је 10. децембра 1996. године, након раздвајања некада заједничког ПТТ система Републике Српске на два предузећа – ЈОДП «Поште Српске» и ЈОДП «Телеком Српске».

«Поште Српске» данас, у свом саставу имају 226 јединица поштанске мреже,  419 шалтера тренутно у функцији и 341 поштански ковчежић. Наше Предузеће, јединствено је у Републици Српској јер је поштански систем, на цијелој територији РС, покривен доставом поштанских пошиљака. Више од четвртине свих пошта је аутоматизовано и све уплате извршене у њима током дана већ сутрадан се налазе у бази података главног сервера «Пошта Српске», који је смјештен у Рачунском центру у Бањалуци.

Свака пошта у саставу Предузећа за поштански саобраћај Републике Српске а.д. Бањалука, у просјеку покрива 111.04 квадратна километра територије и опслужује 2.171 домаћинство, гдје живи 6.727 становника. Гледајући на цјелокупну територију, сваки поштоноша, својим радом опслужује 2.325 становника Републике Српске.

У «Поштама Српске» запослено је 2288 радника, кроз чије руке годишње прође око 13 милиона писама и пакета и око шест милиона разноразних новчаних упутница. Наше Предузеће располаже са 67 возила за превоз поштанских пошиљака, која годишње пређу преко 2,3 милиона километара. У Поштама Српске нарочито се поносимо Д+1 начином преноса пошиљака на подручју Републике Српске, односно свака пошиљка предата данас у пошти у Новом Граду, већ сљедећег дана доспијева на уручење у пошту у Требињу!
Информациони сyстем нашег Предузећа најмодернији је у Републици Српској. Заснован је на «дата wаrehousе» концепту, односно концепту брзог издвајања стратешких информација из огромне базе података. Овај информациони систем и припадајућа мрежа SPnet пројектовани су тако да у потпуности задовоље потребе «Пошта Српске», али смо оставили и могућност да наше ресурсе користе сви заинтересовани привредни субјекти у Српској.
Од 7. mаja 2002. године «Поште Српске» присутне су и на пољу Интернет -провајдинга као самостални провајдер чији је назив ISP SPINTER.NET.

Тренутно располажемо са 330 улазних линија, од тога 60 је у Бањалуци, а по 30 у осталим чвориштима.

У Спинтеровој широкој понуди услуга лако ћете пронаћи професионално рјешење за Ваше присуство на Интернету. Наши сервери смјештени су у савременом дата центру, опремљеном симетричним 50 Мbps уплинком, видео надзором, противпожарном заштитом, резервним напајањем, а на располагању Вам стоји врхунски web контролни панел и Спинтерова техничка подршка.

Nije bilo moguće pronaći Web aplikaciju na adresi http://old.postesrpske.com/sites/state/cp/posts/o-posti. Proverite da li ste ispravno uneli URL adresu. U slučaju da URL adresa služi za postojeći sadržaj, administrator sistema će možda morati da doda novi zahtev za mapiranjem URL adrese za namenjenu aplikaciju.Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) О пошти
Ћир > Пошта > О пошти > portal > Posta_danas